Погрози та приниження — нові «методики» роботи педагогів-зрадників на Луганщині

Освітяни складають значний відсоток у загальній кількості колаборантів Луганщини. Переходячи на бік окупантів, деякі переступають і межу своїх повноважень.

Вчительки-зрадниці: Юлія Ткаленко, Лариса Петренко та Наталія Хажій

Юлія Ткаленко, директорка Веселівського ліцею Чмирівської селищної ради, після окупації активно співпрацює з окупаційною владою. Разом із деякими вчителями приходить до батьків дітей, аби ті подавали документи в школу. У разі відмови колаборантки погрожують викликом комендатури або поліції для т.зв. бесіди.

«Агітувала вчителів, щоб ті залишалися в школі, але тепер під владою «лнр», та користуючись своїм положенням, «пропихнула» до школи своїх дітей на посаду вчителів», — пишуть користувачі соцмереж.

Ще одна зрадниця-освітянка, Лариса Петренко, директорка Литвинівського ліцею Біловодського району з перших днів пішла працювати на окупантів.

«Разом з головою селища Михайлом Козловим підіймала над школою ганчірку в вигляді «прапора лнр». Вчителів, які не йшли працювати, принижувала словами «незаменимых нету», не віддавала документи дітям, які не хотіли навчатись в окупації. До речі, була вчителем історії та географії, тож тепер буде розповідати дітям «Отечество лнр?» — коментують події в громаді місцеві мешканці.

Ще одна вчителька-кар’єристка — Наталія Хажій, мешканка села Мілуватка Сватівського району. 27-річна жінка працювала вчителькою в місцевій школі. За інформацією обізнаних місцевих мешканців, прославилась грубістю стосовно дітей.

«При Україні, за куплений «за сало» диплом, працювала вчителем в цій же школі, де встигла прославитися особливою грубістю по відношенню до дітей. Як тільки в село потрапили орки, комендатура «лнр», стрімко змінила вишиванку на червону сукню, і почала дуже яро закликати односельців дякувати «асвабадітєлям», — пишуть користувачі Telegram

Після переходу на бік окупантів здійснила «кар’єрний стрибок» і тепер обіймає посаду завуча в тій самій школі. Разом з колегами знищують всю українську символіку в школі і готуються до навчального року по програмі окупанта. Жінка виконувала важливу роль на видачі гуманітарної допомоги, де й заробила славу крадійки тих пайків, які вона попросту перепродавала.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev