Потужний штурм Соледара та 300 поранених росіян у лікарнях Лисичанська: оперативна інформація станом на вечір 9 січня

Оперативна інформація станом на 18.00 09.01.2023 щодо російського вторгнення.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Жорстокі бої в Соледарі тривають просто зараз

Просто зараз у Соледарі на Донеччині тривають жорстокі бої — росіяни масово штурмують місто, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

За її словами, після невдалої спроби захопити Соледар та відступу ворог провів перегрупування, відновив втрати, перекинув додатково штурмові загони, змінив тактику  і розпочав потужний штурм. 

«Наразі ворог задіяв велику кількість штурмових груп, сформованих з найкращих резервів «вагнерівців». Ворог наступає буквально по трупах своїх же солдатів, масовано   застосовує артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців», — повідомила вона. 

Наші захисники мужньо боронять кожний метр рідної землі. 

Ситуація на Донбасі протягом доби

Противник завдав ракетного удару по Харкову та здійснив близько 10 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької, Миколаївської та Херсонської областей, інформує Генеральний штаб ЗСУ. 

Є загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Не ігоноруйте сигналів повітряної тривоги.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах 16 населених пунктів. Серед них - Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне на Харківщині та Стельмахівка, Макіївка, Площанка і Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку під вогневе ураження потрапили понад 15 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар та Бахмут Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворожий вогонь фіксувався поблизу Авдіївки, Веселого, Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку обстріляно Времівку, Велику Новосілку та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого впливу зазнали райони 13 населених пунктів. Серед них - Зелене Поле і Новопіль на Донеччині та Гуляйполе, Чарівне, Щербаки і Степове Запорізької області.

Противник продовжує зазнавати втрат. Так, до міської лікарні Лисичанська Луганської області, тільки за перший тиждень цього року, доправили до 300 окупантів.

Наша авіація завдала 17 ударів по районах загарбників та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України в той же час уразили 1 пункт управління та 1 район зосередження живої сили окупантів.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev