Змушують місцевих мешканців працювати на окупантів: очільнику ВЦА та його заступникам повідомлено про підозру

Очільник селищної Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації та два його заступники вирішили «залишити» за собою власні посади і при окупаційному режимі.

Змушують місцевих мешканців працювати на окупантів: очільнику ВЦА та його заступникам повідомлено про підозру

Пішовши на угоду з ворогом, колаборанти не тільки добровільно очолили фейкову «адміністрацію Станично-Луганського району лнр», а й всіляко намагаються довести свою лояльність.

Слідчими СБУ встановлено, що вдаючись до тиску, обману та маніпуляцій, вони змушують місцевих мешканців працювати на окупантів, регулярно проводять агітаційну роботу та закликають підтримувати агресора.

Їм повідомлено про підозру за ч.3 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора у складі організованої групи).

Добровільно пішов на угоду з ворогом і очільник одного зі структурних підрозділів захопленого «Луганськгазу»

Щоб обійняти псевдопосаду «керівника» «Марківського міжрайнного управління по експлуатації газового господарства лнр «Луганскгаз», зловмисник наприкінці березня 2022 року передав загарбникам усе майно українського держпідприємства. 

Він також забезпечував безперебійне газопостачання адмінбудівлі, в якій розташувалися представники «окупаційної влади» та незаконні збройні формування.

Зрадила присязі й колишня очільниця одного з відділів районного Пенсійного фонду на Луганщині

Після окупації чиновниця очолила так зване «управління Пенсійного фонду Новопсковського району лнр». 

Наразі цим двом фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, нещодавно п’яти колишнім депутатам маріупольської міської ради від нині забороненої політсили «Опозиційна платформа — за життя» повідомлено підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Колаборанти добровільно обійняли керівні посади у так званій «адміністрації міста Маріуполь ДНР» та сприяють руйнуванню міста.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Працюють на ворога: п’яти депутатам міськради Маріуполя повідомлено про підозру

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev