путін може готувати наступ в Україні за трьома напрямками: думка військового експерта

росія може задіяти резерв у 150 тисяч мобілізованих, які проходять підготовку, для наступу за трьома напрямками.

Кадрові перестановки в генштабі російської армії свідчать про те, що ворог готується до «масштабних заходів» на території України. Зокрема, є прогнози, що росармія буде робити спроби наступу на трьох напрямках. Про це розповів військовий експерт Владислав Селезньов у інтерв'ю OBOZREVATEL.

«Призначення на посаду керівника "спеціальної військової операції" начальника генерального штабу говорить про концентрацію зусиль – і адміністративних, і організаційних, і керівних – у руках однієї людини. Бо очевидно, що і суровікін, і герасимов, як і раніше, залишаються на тих самих посадах згідно зі штатним розкладом. Один – командувач військово-космічних сил, інший – начальник генерального штабу. Але повнота влади та повноваження зосереджені в руках генерала герасимова.

Очевидно, що це робиться напередодні якихось масштабних заходів, пов'язаних з участю російської армії в межах "СВО"», — сказав Селезньов. 

Так, наразі в росіян у запасі ще є щонайменше 150 тис. так званих «чмобіків». Вони закінчують підготовку на різних полігонах та в навчальних центрах. І зрозуміло, що рф залучатиме цю людську масу на якійсь ділянці фронту.

За словами експерта, Головнокомандувач Збройних сил України генерал Залужний визначає три можливі напрямки. Перший це схід — російська армія буде пробувати вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

«Другий напрямок повідомляє генерал Громов — це територія Запорізької області. Якщо армія рф вийде на адмінкордони цих областей, то, ймовірно, далі вона може рушити на територію Запорізької області і вийти на її адміністративні кордони, реалізуючи цей план путіна щодо створення квазідержавного утворення "Новоросія". Це необхідно, аби забезпечити "новопридбані" території в межах цих областей України», — пояснює Селезньов. 

Третім варіантом буде ще одна спроба штурмувати Київ. 

«Але якими ресурсами та силами, як путін зможе організувати цей захід, щоб від нього був якийсь результат, я не знаю. Бо той самий Суровікін одного разу вже намагався реалізувати цю історію, але чим це закінчилося, ми бачили в березні минулого року, коли російська армія була змушена тікати з-під Києва, не досягнувши жодних результатів», — резюмував Селезньов.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev