путін підписав угоди про анексію чотирьох областей України

путін та так звані "глави" псевдоформувань підписали договори про приєднання так званих "ЛНР" та "ДНР", а також  Запорізької та Херсонської областей до російської федерації.

Скрін трансляції

Володимир путін сьогодні, 30 вересня, оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. 

У кремлі разом із представниками окупаційних адміністрацій і бойовиками – Денисом Пушиліним, Євгеном Балицьким, Володимиром Сальдо та Леонідом Пасічником – він підписав незаконні договори про «приєднання» територій до росії.

Під час свого виступу очільник кремля вкотре озвучив пропагандистські тези про "народ Донбасу" та його "любов до росії", а також звинуватив Захід у колоніалізмі, русофобії, яку він назвав расизмом, нехтуванні сімейними цінностями. За версією путіна, Захід "проводить політику тотальної десуверенізації у світі". 

Також путін вчергове натякнув, що при загрозі «територіальної цілісності» росія використає «всі засоби, що є в розпорядженні».

Реакція України

За словами президента Володимира Зеленського, світ не злякається російських заяв про анексію, але такі дії означають закриття будь-яких переговорів із москвою.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що Україна все одно має повне право на відновлення своєї територіальної цілісності військовими та дипломатичними методами.

Як писав CNN, анексія нових областей України – це акт геополітичного піратства путіна, який зробить війну більш небезпечною, додасть нових ризиків для Заходу та кине довгостроковий виклик міжнародному правопорядку.

Зокрема, подібні сценарії можуть виникнути у всьому світі та бути відтворені іншими авторитарними режимами.

«Ми працюємо далі і звільняємо українські території. Та не звертаємо увагу на тих, кому час пити таблетки. Армія працює, Україна - єдина. Тільки вперед», — прокоментував звернення путіна голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev