Ракетні удари по енергетичній інфраструктурі: українців закликали бути готовими до віялових відключень

Росія сьогодні, 10 жовтня, завдає ударів по об'єктах критичної інфраструктури по всій території України. Це може вплинути на стабільність енергозабезпечення.

Росія атакувала енергетичну інфраструктуру України

Українцям слід бути готовими до наслідків таких обстрілів аж до віялових відключень. Про це написав заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко.

«Уже однозначно зрозуміло, що чимала частина ракет влучила в енергосистеми різних міст. Під прицілом енергообʼєкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра і Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житомирщини, Кіровоградщини, загалом весь південь. Це може вплинути на стабільність енергозабезпечення, тому потрібно бути готовими до наслідків таких обстрілів аж до віялових відключень. Наприклад, лише в Київській області ППО збила шість ракет, але є влучання в ТЕЦ», – повідомив Тимошенко.

Зокрема після ранкового ракетного обстрілу Харків залишився без електрики. Також немає світла у багатьох населених пунктах області.

Є деякі перебої зі світлом у Києві, Львові, Хмельницькому та Полтавській області.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що росія за ранок випустила по Україні 75 ракет.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev