Рапортувати — не працювати: як окупанти на словах готують захоплені території до зими

Традиційно з настанням холодів на росії починається вихваляння перед путіним про підготовку до опалювального сезону. Так, «мінстрой» росії відрапортував про готовність окупованих територій до зими майже на 100%.

Рапортувати — не працювати: як окупанти на словах готують захоплені території до зими

Розбиті магістралі теплотрас, зруйновані ТЕЦ та котельні, вибиті шибки, розбите скло – новоокуповані території Сходу та Півдня України зустрічають опалювальний сезон. За версією «мінстроя рф», захоплені території Луганської та Донецької областей готові до зими на 99,6% та 98% відповідно.

Окуповані населені пункти Запорізької та Херсонської областей підготовлені на 82,7% та 90,6% відповідно.

Критична інфраструктура міст Луганщини, які рашисти методично розбивали навесні цього року, знищена на 100%. Котельні, теплоелектроцентралі, магістральні та внутрішньобудинкові мережі зруйновані під час наступальних дій російських військ. Мешканці новоокупованих міст поступово переміщуються у вцілілі будинки приватного сектору або навколишні села, адже вижити у понівечених багатоповерхівках без опалення неможливо.

За версією кремля, «На особом контроле находится ситуация с подготовкой к зиме территорий, имеющих наибольшее количество поврежденных и разрушенных объектов».

Так, за інформацією рашистів, до міст, де джерела теплопостачання зруйновані повністю, надходять блочно-модульні котельні. Проте із окупаційних джерел немає жодної інформації про такі події. Натомість у окупованому Сєвєродонецьку із пафосом роздають теплі речі та ковдри від «братського російського народу», а у Лисичанську — плівку замість скла.

В окупованих містах Донеччини, яка, за версією «мінстроя рф», готова до зими на 98% люди в розпачі. Так, в «визволеному» Маріуполі на стінах будинків та на балконах з’являються написи-повідомлення на кшталт «Мы замерзли!».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev