«Ревізор» по-рашистськи у Лимані: окупанти влаштовують облави на вцілілі магазини

У Лимані створили так званий «комітет народного контролю»: чим займається псевдоструктура та хто керує? 

«Ревізор» по-рашистськи у Лимані: окупанти влаштовують облави на вцілілі магазини

Окупанти самі радо рапортують про створення «Краснолиманського комітету народного контролю», передає «Вчасно».

Серед обов’язків «комітету» — рейди небагаточисленними магазинами в зруйнованому росіянами місті. На полицях — продукти з Луганська, Старобільська, росії. Як повідомлялося раніше, в Лимані працює декілька торгових точок, однак для більшості населення ціни там непідйомні. Тож здебільшого люди виживають за рахунок городини, покупок на стихійних ринках (один із яких влаштували навіть біля будівлі виконкому) та замовлень їжі зі Сватового, де ціни нижчі.

Однак ті магазини, що все-таки працюють, взялися перевіряти народні «ревізори». Пильнують нібито за дотриманням термінів зберігання, температурним режимом зберігання продуктів, що швидко псуються, документацією та головне — коригуванням цін. Тобто на свій розсуд вказують продавцям, скільки що має коштувати. А щось можуть «списати» як прострочене — прямісінько до власного пакунку. А ще невідомо, як можна контролювати температурний режим, якщо в місті досі немає світла, ы холодильники не працюють. 

Вже виявили у підприємців і ряд порушень. Мовляв, в магазинах цінники не встановленого зразка (імовірно, з цінами у гривнях) та порушені умови зберігання продукції. Продавцям видали роз’яснення щодо порушень. Так показали у кадрі, а що за ним — лишається здогадуватися.

Окупант Сергій Ярош Окупант Сергій Ярош До лав рейдерських загонів набрали місцевих жителів-прихильників окупаційної влади, а ось з боку «республіки» курує все це Сергій Ярош — активіст «громадського руху «донецька республіка». Він очолює цілий «штаб народного контролю» в невизнаній республіці. Рашист до мозку костей.

Та навіть прихильники окупантів не в захваті від роботи «комітету контролю»: «Ви що, зовсім неадекватні? Краще б завали розібрали та місто до ладу привели», — йдеться у коментарях до відеозвіту щодо «перевірки».

Але в зруйнованому російською армією Лимані окупанти не знайшли собі важливішого заняття за рейди магазинів. Усе для картинки ілюзії контролю і порядку. Насправді ж місто дедалі поринає в атмосферу безладу та беззаконня.  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev