рф готується до тривалої війни та наступів, путін не відмовився від мети контролю над Україною – Столтенберг

Російська влада готується до тривалої війни проти України. Саме тому всі члени НАТО мають надати зброю для України.

Єнс Столтенберг/Фото – Reuters

Путін планує тривалу війну в Україні. Про це заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг  в інтерв’ю AFP. Саме тому партнери Києва повинні продовжувати надсилати зброю, доки президент рф не зрозуміє, що він не може перемогти на полі бою.

«Ми не повинні недооцінювати рф, росія планує тривалу війну», – зазначив він.

За  словами Столтенберга, російський диктатор путін поки не відмовився від своїх планів отримати контроль над Україною. Росіяни мобілізують більше сил, намагаються отримати більше зброї, а також не бояться великих втрат.

Також генсек альянсу заявив, що путін готовий продовжувати війну з новими наступальними операціями. Водночас зброя, яку надіслали союзники по НАТО, допомогла Києву змінити позиції у бойових діях.

«Скоріше за все, ця війна закінчиться за столом переговорів, як і більшість воєн», – підкреслив Столтенберг і додав, що Україну необхідно підтримувати зброєю.

Він назвав нинішню війну «найнебезпечнішою кризою» для безпеки в Європі з часів Другої світової війни.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev