Рятував життя, поки сам не постраждав: історія лікаря, який втратив кінцівку на фронті

Медик Дмитро думав, що вже ніколи не зможе рятувати життя. На фронті він проводив операції, лікував постраждалих, поки сам не став одним з них. Зараз йому встановили біонічну кінцівку, і він вчиться жити з новою рукою. 

Рятував життя, поки сам не постраждав: історія лікаря, який втратив кінцівку на фронті

27-річний Дмитро — ортопед-травматолог. За паспортом він — грек, приїхав до Києва вчитися, а потім тут залишився. Коли почалась повномасштабна війна, чоловік взявся лікувати поранених на Київщині. Відтак, пізніше відправився на передову. 

Піл час однієї з спецоперацій Дмитро втратив праву кисть. Зрозумів це вже в лікарні, а травма стала болісною для медика ще й психологічно. Це мало б бути кінцем його справи життя, кар'єри — він більше не зможе взяти скальпель до рук. 

«Мене тримають дві медсестри, а я куксою б’ю об стінку і кричу», — коментує першу реакцію на травму Дмитро. 

Так, після того, як разом з командою врятував майже двісті бійців, лікар сам став одним із постраждалих. Довелося пережити п'ять операцій у трьох різних містах, а в перерві він навіть встиг одружитися. 

У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова Дмитру встановили біонічну кінцівку українського виробника Esper Bionics. Її для хлопця придбала ІТ-компанія Symphony Solutions.

Нині Дмитро ще на реабілітації. Вчиться жити з «новою рукою», вже вміє друкувати СМС у телефоні, бере горнятко з кавою чи дістає навушники. Вже незабаром тимчасову конструкцію протеза замінять на постійну, а потім він знову поїде на передову рятувати захисників і захисниць. Тепер біонічна кінцівка допоможе Дмитру повернутися до лікарської практики та врятувати ще багато життів.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev