Робота за гуманітарку та відновлення міста «своїми скромними силами»: реалії окупації в Сєвєродонецьку

В окупованому Сєвєродонецьку з ноу-хау у звичний обіг містян увійшли не лише «помивочні» на сотні людей, а й робота заради гуманітарки. Обіцяні окупантами зарплати, кажуть, отримують — але «свої» та «потрібні» люди, нерідко привезені з російських міст у Сєвєродонецьк, аби не допустити «українізації» та «неправильних настроїв».

Робота за гуманітарку та відновлення міста «своїми скромними силами»: реалії окупації в Сєвєродонецьку

Робота за гуманітарку та як благодійність — не жарт, а вже звична для людей ситуація. Хоча їх починає радувати вже те, що за години своєї праці вони отримають щось їстівне з «окупантських запасів».

«Мої сусіди ходять на роботу в міський водоканал за звичайну гуманітарку, не за зарплату. Мої колеги по роботі (медчастина) теж прибирають за гуманітарку. Вони не чекають, коли почнуть давати «нормальну» зарплату. Я не там, але теж була б, якби не «тяжка» свекруха», — розповідають в одному з сепаратистських чатів Сєвєродонецька.

Інші мешканці окупованого міста, яким пощастило працювати за гроші, раді й мінімалці. 

«У тому справа, що лише на словах усе вирішено, а насправді за роботу — мінімалка. А з приводу того, щоб ми допомагали відновлювати місто власними силами — немає в достатній кількості ні техніки, ні обладнання. І з зарплатами все теж тільки обіцяють», — кажуть місцеві.

Проте очікуни все ж радять «засучити рукава» і відновлювати місто як можуть, а не чекати допомоги (якої, власне, і не знадобилося б, якби росія не напала на Україну).

«Допомагайте відновлювати, а не чекайте, що хтось прийде й допоможе. Підключайтесь… Он робочі на мінах підриваються, стараються, а вам би все бурчати. Все не вирішиться відразу, обстановка тяжка», — зауважують місцеві «ждуни».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev