росія навряд чи досягне значного прориву під Бахмутом найближчими тижнями, — британська розвідка

За останній час Україна виділила значні підкріплення для захисту Бахмутського сектора.

Фото: DonbasFrontliner

У середині грудня російські військові та війська ПВК «Вагнер», ймовірно, збільшили частоту своїх піхотних штурмів навколо міста Бахмут Донецької області. Однак багато з цих операцій мали слабку підтримку, йдеться у свіжому зведенні британських розвідників. 

За останні десять днів Україна виділила значні підкріплення для захисту сектора, і частота російських нападів, ймовірно, зменшилася з піку в середині грудня. Обидві сторони зазнали великих втрат, зазначають у розвідці. 

«Зараз російські наступальні операції в цьому районі, ймовірно, проводяться лише на рівні взводу чи відділення. Навряд чи росія досягне значного прориву під Бахмутом найближчими тижнями», — констатують британці. 

Зазначимо, у ранковому зведенні 3 січня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському напрямку. 

Минулої доби пдрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів: Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Білогорівка Луганської області; Роздолівка, Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Авдіївка, Мар’їнка Донецької області.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev