росія стукає у двері: як окупанти проводять свої “референдуми” на непідконтрольному Донбасі

23 вересня на окупованих територіях стартували так звані “референдуми” про областей до складу рф. Зокрема, їх проводять у Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Окупанти проводять так званий "референдум" на непідконтрольній частині Донбасу

Аби підвищити явку “комісія” використовує всі можливі способи. Голосування проводять просто на вулиці, у дворах перед житловими будинками та навіть в автобусах. Аргументують це тим, що такі локації обрали “для безпеки” громадян.

От, наприклад, представники виборчкому ставлять блютуз-колонку перед будинком і таким чином закликають мешканців до себе.

Далі представники виборчкому стукають до квартир мешканців із запитанням “Референдум. Чи голосуватимете?”. “А куди діватися”, – відповідає жінка і комісія показово сміється.

Про таємність голосування, звісно, й мови нема. Документ підписують буквально на стіні, оператори знімають процес, фотографи роблять світлини.

Окупанти навіть самі не приховують власних проблем. Кажуть, що найчастіше у кол-центрах люди питають як проголосувати не за місцем прописки. А настрій тим, хто голосує псують не озброєні люди в формі за спиною в комісії, а “проливний дощ”.

Разом з «членами виборчої комісії» по квартирах жителів обов`язково ходить автоматник. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev