Росіяни не мають прогресу під Бахмутом та продовжують атаки на Авдіївку: ситуація на фронті

Українські сили вибили російських окупантів із позицій в Бахмуті, які вони займали тривалий час.

Фото: Reuters

Як повідомляють аналітики ISW, важливою ціллю для росії сьогодні є Донеччина. Однак згідно з ситуацією 14 травня російські війська не досягли додаткових успіхів у Бахмуті та його околицях. Так, російські війська проводили невдалі наступальні операції в самому Бахмуті, а також за 9 км на північний захід від Бахмута поблизу Григорівки, Богданівки та Хромового та в межах 14 км на південний захід від Бахмута поблизу Білої Гори та Предтечиного.

Разом з тим, українські сили вибили російських окупантів із позицій в Бахмуті, які вони займали тривалий час.

Біля Богданівки противник втратив понад кілометр своїх позицій. Також Збройні сили України відтіснили росіян до урочища Ступки.

Фото: deepstatemap. live

Фото: deepstatemap. live

Безпосередньо в місті, за даними карти DeepState, українці просунулись вперед Леваневським.

«Ворогу досі вдається мати частковий успіх в Бахмуті. Попри проблеми на околицях, бойовики незаконного ПВК „вагнер“ продовжують бої в Бахмуті. В Кліщіївці було ліквідовано двох високопоставлених офіцерів РФ та склад з БК», — зазначають аналітики.

14 травня росармія продовжила обмежені наступальні дії на ділянці фронту Авдіївка-Донецьк. Українські війська також відбили численні російські атаки поблизу Мар'їнки. Зокрема, російські блогери стверджують, що тривають бої біля Новобахмутівки, що за 13 км на північний схід від Авдіївки та Крутої Балки — 4 км на північний схід від Авдіївки. Попри це, лінія фронту вздовж фронту Авдіївка-Донецьк залишається незмінною.

Фото: ISW

14 травня вороги також наземно атакували на північний схід від Куп’янська та вздовж лінії Куп’янськ-Сватове. Російські війська вели безуспішні наступальні операції поблизу Масютівки, що за 12 км на північний схід від Куп’янська, Синьківки — 8 км на північний схід від Куп’янська, Новоселівського — 14 км на північний захід від Сватового, та на східній околиці Стельмахівки, що на 15 км на північний захід від Сватового.

У ISW також зазначають, що російські військові оглядачі говорять про те, що частини російської 1-ї гвардійської танкової армії створюють перші рубежі оборони вздовж східної з боку колії біля Новоселівського. Зокрема, інформації про російські наземні атаки поблизу Кремінної 14 травня нема.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev