Росіяни почали штурмувати Цукурине й розширюють зону контролю біля Вугледара: ситуація на східному фронті

Армія рф щодня має просування в донецькій операційній зоні. Штурмові дії окупантів не вщухають, вони зазнають успіхів у низці населених пунктів.

Росіяни почали штурмувати Цукурине й розширюють зону контролю біля Вугледару/ Ілюстративне фото

За минулу добу російська армія змогла просунутися біля Вугледара, в Миколаївці, Крутому Яру та Красному Яру. Про це інформує DeepState.

Разом з цим відомо, що окупанти мають успіх між Цукуриним та Селидовим, у напрямку самого Цукуриного, у пустотах західніше Невельського та північніше Красногорівки. Про це пише військовий журналіст Богдан Мірошников.

«Також росіяни просунулися у напрямку Гострого, Максимільянівки та в бік Олександрополя. Є просування й у районі Невського, Старомайорського, у напрямку від Пречистівки та Водяного на Богоявленку, — пише Мірошников. — під окупацію росіян вже перейшли селища Красний та Крутий Яр. У Лисівці прорив ворога поки вдалося локалізувати. Але впевнений, будуть нові накати. Також ворог контролює більшу частину Миколаївки, це передмістя Мирнограда».

Разом з цим військовий на позивний «Мучной» підтверджує, що ворог почав штурмувати Цукурине. Штурмові групи змогли з півдня зайти до села та частково закріпитися, також бої точаться на околицях села північніше.

«Втрата цього населеного пункту може призвести до суттєвих проблем північніше Курахового, — пише військовий. — Важко зараз і у Вугледарі. Там росіяни поступово затискають нас у кільце, посадка яка знаходиться східніше міста, під контролем противника, арта щільно накриває ділянку там, де школа № 2. Ворог закидує й західну частину КАБами та градами, південно-східніше намагаються просуватися та ще заволодіти парою висоток, західніше окупанти розширюють зону контролю та теж почнуть тиснути».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev