Ще одна невдала спроба: росіяни вчергове спробували взяти штурмом Сєвєродонецьк

Російські окупанти не полишають спроб взяти штурмом адміністративний центр Луганської області. Крім того, на східному напрямку ворог збільшив інтенсивність застосування артилерії. 

Ще одна невдала спроба: росіяни вчергове спробували взяти штурмом Сєвєродонецьк

Наразі на лінії фронту точаться запеклі бої. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України від 12 червня. У відомстві додають, що попри активність, ворожа армія не демонструє успіхів на Сході України.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, на Сєвєродонецькому напрямку окупанти ведуть штурмові дії. На щастя, безрезультатно. Утім, захоплення Сєвєродонецька залишається головною ціллю ворога, тож бойові дії в районі населеного пункту продовжуються. Зокрема, наші захисники відбивають атаки росіян у районі Тошківки.

Впродовж попередньої доби на Слов’янському напрямку противник здійснював систематичні артилерійські обстріли в районах населених пунктів: Петрівське, Нова Гусарівка, Курулька, Долина.

Наразі ворожі війська намагаються закріпитись в населеному пункті Богородичне. У Генштабі повідомляють про продовження бойових дій.

На Лиманському напрямку активних дій ворог не вів, натомість – збільшив інтенсивність застосування артилерії, зокрема реактивних систем залпового вогню, в районах населених пунктів Шипилівка та Дронівка. Крім того, зафіксовано, що окупанти проводять перегрупування військ.

Напередодні голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай наголосив, що наразі окупанти контролюють більшість території у Сєвєродонецьку, однак ситуація динамічно змінюється.

Він підкреслив, що про "здачу" міста не може бути мови та закликав людей, які розносять такі чутки поспілкуватися з українськими військовими, які воюють вже 3 – 4 місяць.

Водночас міський голова Сєвєродонецьку Олександр Стрюк зазначив, що у місті залишається близько 10 тисяч цивільних. Збройні Сили контролюють промзону та прилеглі житлові квартали. Лінія оборони вибудована і тримається.

9 червня російські окупанти вдарили по цеху виробництва аміаку на сєвєродонецькому "Азоті". Пошкоджено щонайменше 2 цехи у різних кінцях хімічного підприємства.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev