Що робити, якщо в Дії не підтягується довідка ВПО?

Через велике навантаження процес обробки заявок може відбуватись довше.

Фото: 18000.com.ua

Багато українців, які кілька місяців тому оформляли довідку ВПО через Дію, жаліються на те, що документ досі не відображається у застосунку. Команда Дії каже, що разом із Мінсоцполітики працює над вирішенням ситуації.

Після заповнення і подачі заяви на оформлення допомоги для ВПО у застосунку Дія, вона направляється до Управління соціального захисту населення для подальшого розгляду і призначення суми грошової допомоги відповідно до статусу заявника.

Дія – технічний адміністратор послуги, за допомогою якого лише подається заява на отримання статусу ВПО.

Застосунок Дія не оброблює заявки на на отримання статусу внутрішньо переміщеної особи. Адже Дія лише відображає ту інформацію, яку отримала від реєстру, у них відсутній доступ до нього та можливість вносити зміни.

Тож термін обробки заяви залежить від навантаження на реєстр, а також від навантаженості УСЗН того району, фактичну адресу проживання якого ви вказували у заяві.

Чи треба подавати заявку повторно? 

Не треба йти до органів УСЗН і подавати заяву наново, адже це може викликати дублювання заяви та додаткові нюанси. У Дії радять просто чекати. Після того як вашу заяву буде опрацьовано — довідка автоматично відобразиться у застосунку серед переліку документів та ви отримаєте на ваш рахунок виплати від держави. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev