Школярі повернуться за парти з 1 вересня: яким буде новий навчальний рік в умовах війни

В Україні навчальний рік у школах збираються почати очно за умови безпечної ситуації в регіоні.

З 1 вересня в окремих регіонах України розпочнеться навчання в офлайн-режимі. Для цього у закладах освіти проводять заходи з посилення безпеки. Про це під час брифінгу повідомив заступник Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Для того, щоб розпочати навчання в офлайн-режимі, заклади регіонів з безпечними умовами мають провести заходи з посилення безпеки, а саме:

- обов’язкова перевірка фахівцями ДСНС закладів освіти та прилеглих до них територій на наявність вибухонебезпечних предметів;

- готовність систем оповіщення. Особлива увага звертається на доступність оповіщення дітей з порушенням зору та слуху;

- до початку навчального року у кожному закладі освіти мають бути визначені та позначені шляхи евакуації;

- у кожного закладу освіти має бути відповідно обладнане укриття для всіх учасників освітнього процесу;

- створюються запаси води, та медикаментів. Проводяться тренування щодо дій у разі оголошення сигналу повітряної тривоги.

“В разі повітряної тривоги освітній процес планується переривати, і за можливістю, повністю, або частково продовжувати освітній процес в укритті. Ті учні та студенти, які навчалися у закладах, що зараз перебувають на тимчасово окупованій території чи пошкоджені, або зруйновані російськими загарбниками, зможуть продовжити навчання в тих самих закладах дистанційно або в інших закладах освіти на підконтрольній Україні території”, – додав Тимошенко.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev