Скільки людей евакуюють щодня з Донеччини, та де найбільш напружені напрямки

Минула доба  на Донеччині була дуже гарячою — зараз найбільш напружені напрямки є Бахмутський, Авдіївський, Слов'янський та Краматорський.  

Скільки людей евакуюють щодня з Донеччини, та де найбільш напружені напрямки/колаж Вчасно з ФБ Павла Кириленка

З неокупованої території Донецької області щодоби у середньому евакуюють 500-700 осіб. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в телемарафоні "Єдині новини" 13 серпня.

За його словами, обстріли по лінії фронту не стихають. Окрім того, загарбники завдають ударів по мирних населених пунктах.

"Минула доба  була дуже гарячою. По Краматорську завдали ракетний удар. Всього за добу п'ять людей загинули серед цивільного населення і 35 осіб по всій області дістали поранення різного ступеня важкості, – сказав Кириленко.

На певних напрямках ворог почав діяти агресивніше, але сили оборони України вживають всіх необхідних заходів, повідомив голова ОВА.

З Донецької області евакуювалися вже дві третини населення, в регіоні лишилося близько 250 тис. мешканців. Змушувати людей евакуюватися ніхто не буде, але росіяни обстрілюють всю область.

Раніше стало відомо, що уряд України запроваджує обов'язкову евакуацію жителів неокупованих районів Донеччини перед початком опалювального сезону. Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук очолила координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. місцевих жителів.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev