Сприяв передачі окупантам коштів громади: чиновнику-зраднику з Біловодська повідомлено про підозру

У колабораціонізмі повідомлено про підозру «начальнику відділу економіки» адміністрації окупантів у Біловодську.

У колабораціонізмі повідомлено про підозру «начальнику відділу економіки» адміністрації окупантів у Біловодську

Повідомлено про підозру мешканцю Щастинського району, який підтримав окупаційний режим країни-агресора, повідомляє Луганська обласна прокуратура. 

Згідно з наявною інформацією, мова йде про Сергія Кольченка. Слідством встановлено, що до початку російської збройної агресії 24-річний чоловік працював головним спеціалістом фінансового відділу Біловодської селищної ради. Після захоплення території Луганщини почав співпрацювати з окупаційною владою рф.

У серпні 2022 року підозрюваного призначено керувати «відділом економіки» у так званій «адміністрації Біловодського району лнр». Він сприяв передачі загарбникам наявних у громаді коштів для фінансування окупаційного «органу влади».

Незаконно створена «адміністрація» псевдореспубліки діє на території тимчасово окупованого Біловодська на Старобільщині. У ній фігурант виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Дії ексдержслужбовця кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловіка у розшук та обрання запобіжного заходу.

Йому загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev