Суд в Гаазі оголосив дату вироку в справі збитого на Донеччині боїнга МН-17

Окружний суд Гааги оголосив попередньою датою винесення вироку в справі про збиття малайзійського лайнера MH17 над Донбасом у 2014 році на 17 листопада 2022 року.

Суд в Гаазі оголосив дату вироку в справі збитого на Донеччині боїнга МН-17

Прокурори переконані, що один український і три російських обвинувачених, які всі перебувають на волі, допомагали постачати ракетну систему "Бук", пише Reuters.

Очікується, що оголошення вироку триватиме протягом всього дня. Водночас зміни у кримінальному процесі можуть пересунути дату оголошення вердикту.

Нагадаємо, під час катастрофи MH17 над Донбасом 17 липня 2014 року загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Суд за цією справою розпочався 9 березня 2020 року після того, як міжнародна слідча група JIT збирала докази протягом років.

Обвинувачення висунули чотирьом підозрюваним, трьом росіянам і одному українцю:

Ігор Гіркін (Стрєлков), громадянин росії, міністр оборони самопроголошеної "ДНР", відставний офіцер ФСБ;
Сергій Дубинський, громадянин росії, старший офіцер ГРУ армії росії у відставці;
Олег Пулатов, громадянин росії, підполковник запасу ВДВ армії росії;
Леонід Харченко, громадянин України, командир розвідпідрозділу ГРУ самопроголошеної "ДНР".
Слідчі дійшли висновку, що літак збили ракетною системою "Бук", яка належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, яка дислокується у Курську.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev