«Так і не встиг потримати на руках свою довгоочікувану донечку»: родина загиблого воїна із Селидового просить надати захиснику звання Героя України

Старший солдат, снайпер 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Тимофій Гольцер героїчно загинув 2 березня 2023 року в Бахмуті через артилерійський обстріл під час виконання бойового завдання.

Тимофій Гольцер

Тимофій Гольцер народився 18 жовтня 1991 року. Все своє життя він прожив в місті Селидове.

Тимофій народився в багатодітній родині й виховувався на християнських цінностях. Навчався в Селидівській ЗОШ 3, закінчив ЗОШ 6.

«З самого дитинства Тіма мріяв здобути професію, завдяки якій зможе або рятувати людей, або допомагати їм. Після навчання Тіма зустрів своє перше і єдине кохання, з якою й розділив усе своє життя. Віка чекала його рік з армії. Після того, як він повернувся, через рік вони одружились і створили сім‘ю. За 10 років сімейного життя в них народилось троє дітей: два хлопчики й дівчинка. Свою третю довгоочікувану дівчинку, Аврору, він так і не встиг потримати на руках», — зауважують на сторінці Селидівського ліцею.

До війни Тимофій працював у 3 взводі 10 воєнізованого гірничорятувального загону в м. Селидовому.

Після того, як росія окопувала Луганську та частину Донецької області, Тимофій не міг просто жити й не помічати того, що відбувається. Він ухвалив рішення захищати свою країну на фронті. Родина тяжко прийняла це рішення, але підтримувала героя. Тож із 2017 року донеччанин став до лав ЗСУ.

«Він був вірним та люблячим чоловіком і батьком для своїх трьох діточок, надійним плечем для батьків і сильною підтримкою для братів і сестер, його любили та поважали побратими», — додають рідні та друзі Тимофія.

Після народження третьої дитини в Тимофія була можливість закінчити службу і виїхати до сім‘ї, яка майже вся на початку повномасштабного вторгнення виїхала за кордон, але він вирішив лишитись і виборювати свободу й незалежність України для своїх дітей та рідних.

Тимофій Гольцер був нагороджений відзнакою президента України «За участь в антитерористичній операції», медаллю «За оборону Авдіївки» 2019 року, відзнакою командувача військ оперативного командування «Схід», відзнакою командування 93 ОМБР «Холодний Яр» II ступеня, медаллю «Захиснику Вітчизни», посмертно нагороджений грамотою від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Нині петицію про надання Тимофію посмертного звання «Героя України» підтримали понад 21 тисяча українців. Однак необхідно 25 тисяч — і для збору підписів лишилося 15 днів.

Підтримати петицію й віддати голос за надання Тимофію Гольцеру звання «Героя України» можна за посиланням.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev