Тарифи на електроенергію таки піднімуть — Міненерго

Потенційне рішення про підвищення тарифів на електроенергію для населення таки доведеться ухвалити. Якщо цього не зробити, енергосистему буде неможливо підготувати до наступної зими.

У суботу, 29 квітня, заступник міністра енергетики Фарід Сафаров в ефірі національного телемарафону.розповів про ситуацію з тарифами на електроенергію.

Вимушене рішення

Будь-які зміни тарифів в піки зростання — це важкі та вимушені рішення. Власне, наразі Кабмін спільно з фахівцями обговорює доцільність підвищення ціни на світло.

Але все одно доведеться таке рішення ухвалити, інакше енергосистема не зможе не те що відновитися, а й підготуватися до наступної зими, яка може бути набагато складнішою, ніж попередня, — заявив посадовець.

Разом з тим він підкреслив важливість надання допомоги незахищеним верствам населення, аби допомогти їм покрити свої рахунки за електроенергію.

Фінансування для цього надходитиме з різних джерел, таких як доходи від експорту електроенергії та допомога партнерів. Щодо останнього наразі тривають переговори.

За чинними нормами, дія тарифів для населення на рівні 1,44 грн/кВт-год і 1,68 грн/кВт-год (у разі споживання від 250 кВт-год на місяць) закінчується з 1 травня.

За словами влади, один із базових варіантів підвищення — встановлення тарифів на рівні від 2 гривень 40−80 копійок за кіловат-годину за умови збереження тарифу 1,44 грн/кВт-год, що наразі діє для місячного споживання до 250 кВт-год.

Водночас і потенційне рішення про підвищення тарифів на електроенергію не почне діяти у травні. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що українці платитимуть у цьому місяці 1,44 та 1,68 гривні за кіловат-годину.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev