У деокупованому Лимані ексгумували тіла п'ятьох вбитих дітей

У деокупованому Лимані поліція ексгумувала тіла п'ятьох вбитих дітей.

"У Лимані поліція ексгумувала тіла 5 вбитих дітей. Чотирьох дітей слідчі виявили у масовому захороненні на кладовищі. Ще одного хлопчика мама поховала у власному дворі. Попередньо встановлено, що всі загинули від осколкових поранень внаслідок російських обстрілів", – йдеться у повідомленні відділу комунікації поліції Донецької області.

Згідно з повідомленням, поліцейські дістали зі стихійних могил дівчаток 2021, 2019 та 2008 років народження, та хлопчиків, народжених в 2011 та 2012 роках. Двоє найменших дівчат є сестричками. Після судово-медичної експертизи дітей перепоховають.

Зазначається, що слідчі дії в Лимані на місці найбільшого масового поховання в деокупованій частині Донеччини тривають два тижні. Також правоохоронці вилучають тіла з одиночних захоронень у дворах і на городах. Слідчо-оперативні групи працюють безперервно, розшукують і опитують рідних, встановлюють історію всіх загиблих.

Станом на ранок 18 жовтня загалом у Краматорському районі ексгумовано тіла 35 військовослужбовців ЗСУ та 131 цивільного мешканця.

Серед цивільних – 67 чоловіків, 56 жінок, 5 дітей, стать шістьох осіб не встановлено. Тривають заходи щодо ідентифікації померлих і встановлення причин їхньої смерті.

На визволених територіях виявлено 45 поховань, із них 33 – у Святогірську та 12 – у Лимані. Однак ці дані не є остаточними, оскільки щодня поліція отримує від мешканців інформацію про нові могили. Тільки за останні дні стало відомо про ще 17 таких захоронень.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev