У Луганську вибухом ліквідовано "генпрокурора" і його "заступницю"

В окупованому Луганську стався вибух в кабінеті так званого генерального прокурора терористичної "ЛНР" Сергія Горенка. Він і його заступниця загинули.

У Луганську підірвали "генпрокурора лнр" і його "заступницю"

Вибух стався зсередини будівлі.

За попередніми даними, «генпрокурор лнр» Сергій Горенко помер від отриманих поранень унаслідок вибуху в його кабінеті. Разом із Горенком загинула також і його "заступниця" Катерина Стегленко.

Відзначається, що у приміщенні біля кабінету Горенка спрацював саморобний вибуховий пристрій. Окупанти і бойовики називають це "терактом".

Що відомо про Сергія Горенка

Сергій Горенко народився в 1982 році у місті Свердловськ (зараз Довжанськ) Луганської області. Спочатку працював в органах МВС України, однак в 2014 році перейшов на сторону російських окупантів. Бойовики «лнр» спочатку призначили першим заступником «генпрокурора», а в 2017 році підвищили до «генпрокурора».

Хто така Катерина Стегленко

У лютому 2022 року Служба безпеки України задокументувала факти протиправної діяльності так званої "заступниці генпрокурора ЛНР". За даними слідства, Стегленко підозрювалася у переслідуванні та незаконних затриманнях громадян в ОРДЛО. Стегленко організовувала затримання людей за їхню проукраїнську позицію.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev