У Маріуполі близько 30 тисяч "цивільних" окупантів, – Андрющенко

У Маріуполі нараховується близько 30 тис. росіян, які проживають у місті.

У Маріуполі близько 30 тисяч "цивільних" окупантів, – Андрющенко/фото з відкритих джерел

Про "цивільну окупацію" розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

Так, через недостатню кількість житла окупаційна влада почала звертатися до маріупольців, щоб ті надавали житло окупантам в оренду. Наразі відомо про близько 30 тис. окупантів серед цивільних. Як заявив Андрющенко, їх кількість може збільшитися до 50 тис. до кінця року.

"Однак, не орендою єдиною. Окупанти повідомляють мешканцям через управителів будинками/кварталами, що починають примусове відмикання "безхозних" квартир задля розселення військових", – повідомив радник міського голови Маріуполя.

Він уточнив, що "безхозні" квартири належать маріупольцям, які евакуювалися з міста. Росіяни збираються виселяти містян, які мешкають за дозволом власника не у своїх квартирах.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Маріуполі російські окупанти хочуть шукати незадоволених місцевих жителів, яких обурив скандал із квартирами —  більшість містян так і не отримали нерухомість і незадоволені цим.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev