У Маріуполі новий гауляйтер - окупанти міняють місцевих колаборантів на росіян

Де-факто новим гауляйтером Маріуполя став росіянин Дмитро Бердников, колишній мер Якутська й Іркутська.

Дмитро Бердников праворуч

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Новий де-факто гауляйтер Маріуполя Бердников Дмитро. Росіянин з краю оленіводів. Переведено з посади першого заступника голови уряду республіки Якутія. До того був мером Іркутська та Якутська", — написав Андрющенко.

Як зазначив Андрющенко, причиною "зміни лідера" є внутрішньополітична боротьба серед окупантів.

"Наші джерела повідомляють, що реально озвучена в очі Іващенку (очільник окупаційної "адміністрації" Маріуполя - ред.) причина – суцільний провал підготовки до зимового періоду і занадто великі масштаби розкрадання коштів", - зазначив радник міського голови.

За його словами, зміна "керівництва" стала повною несподіванкою для місцевих колаборантів.

"При тому, що з понеділка більшість колаборантів - заступників та працівників середньої ланки окупаційної "адміністрації" буде звільнено. Новий господар Маріуполя Бердников прибуває зі своїми людьми на майже всі посади та навіть зі своєю персональною охороною. Поки за Іващенком збережуть функцію "говорящої голови", але від усіх процесів у місті, включаючи розкрадання металобрухту, він відсторонений уже", - зазначив Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Двері почали вибивати двоє окупантів”: на Донеччині окупанти вдираються у квартири родин, які згадують Україну

«Ще на початку літа ми казали – строк придатності колаборантів  закінчиться восени. І знов виявились праві. Далі вони просто почнуть зникати назавжди. Свідки нікому не потрібні, особливо враховуючи параною росіян щодо можливої співпраці зрадників зі спецслужбами в Україні. Впевнені – весну побачить не вся мраzота. Дехто зустріне її набагато ближче до центру землі», — додав Андрющенко.

Бердников був мером Іркутська у 2015-2020 роках, після чого його призначили першим заступником голови уряду Якутії.

РосЗМІ вказують, що для Бердникова це значне пониження на посаді. За словами якутського голови Арсена Ніколаєва, ця зміна посади відбулася на прохання московської влади.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev