У Маріуполі окупанти готують судилище над захисниками «Азовсталі»: перетворюють філармонію на тюрму

Судилище, попередньо, хочуть провести 24 серпня — у День Незалежності України.

У Маріуполі окупанти готують судилище над захисниками «Азовсталі»: перетворюють філармонію на тюрму / фото: Петро Андрющенко

«Окупанти поспішають до 24 серпня і остаточно перетворюють камерну філармонію на тюрму. Окрім кліток, прилаштовують спеціальний бункер/гараж для прийому автозаків, які будуть перевозити наших полонених Героїв», — повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. 

Цієї споруди не було до війни, вона будується виключно для однієї мети — «трибуналу». Судилища, яке хочуть провести рашисти. Споруду з'єднають спеціальним коридором з клітками та камерами. 

«Справжнє обличчя росіян — це навіть не неонацизм. Це — необольшевізм. Перетворювати Храм Мистецтва на місце злочину. МраZота», — коментує Андрющенко. 

На сцені філармонії російські окупанти вже зібрали тюремні клітки. Про що самі й відрапортували. 

Асоціація сімей захисників «Азовсталі» звернулася до президента Володимира Зеленського, Червоного Хреста та ООН із закликом перешкодити проведенню фейкового трибуналу над українськими захисниками. Вони наголошують, що псевдодержави не мають права судити військових, які виконували покладені на них обов’язки на території своєї держави. Ба більше, їхні права мають гарантувати Женевські конвенції.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev