У Маріуполі окупанти руйнують мурал, який був символом трагедії війни

У Маріуполі рашисти руйнують мурал на честь дівчинки, яка померла через росіян.

У Маріуполі окупанти руйнують мурал, який був символом трагедії війни

Окупанти на Донеччині продовжують руйнувати та хаотично знищувати все, що символізує надію українців на мир. Цього тижня вони дісталися до муралу “Мілана”, який з’явився в Маріуполі кілька років тому, коли росія обстріляла мирних мешканців міста.

Офіційним приводом руйнування муралу окупанти називають “оновлення теплового контуру будинку”. Насправді ж і місцеві й ті, хто знає про мурал, впевнені: це невдала спроба стерти історію про те, що рашисти були ворогами й руйнували життя людей ще з 2015 року, коли власне й сталася трагедія.

Нагадаємо, що мурал з’явився на стіні будинку як символ незламності та надії на мир. Дівчинка, яку зобразив художник –  шестирічна Мілана, яка жила в мікрорайоні “Східному” разом із мамою. В момент, коли вони були удома, рашисти обстріляли  той житловий район. Унаслідок обстрілу мама дівчинки загинула – вона накрила собою Мілану. Дитина ж сильно травмувала ногу – частину довелося замінити протезом.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev