У Маріуполі підлітків намагаються завербувати у "неопіонерський путінюгенд"

Російські окупанти на тимчасово захоплених територіях України продовжують вчиняти свавілля та нав'язувати місцевим ідеї "русского міра".

У Маріуполі підлітків намагаються завербувати у "неопіонерський путінюгенд"/фото з відкритих джерел

Зокрема, у Маріуполі вони вербують дітей у "неопіонерський путінюгенд", а на Луганщині звинувачують батьків у "вільнодумстві" дітей.

Про це повідомили у Telegram Центру протидії дезінформації при РНБО України. Зазначається, зокрема, що у Маріуполі школярів зігнали в школу №53, де показали, який вишкіл мають "юнармійці", після чого їм дали тиждень "подумати" щодо вступу.

А на тимчасов окупованих територіях Луганщини, за даними ЦПД, старшокласники черпають інформацію з інтернету та часто виступають проти окупації – це окупанти називають "вільнодумством" дітей та звинувачують батьків, а вчителів змушують нав'язати їм "правильну" історію.

Воєнні злочини путінських терористів не обійшли також окуповані території Запорізької та Херсонської областей. Зокрема, у Бердянську росіяни складають списки порожніх квартир, в яких нібито збираються відновити газопостачання. Насправді туди заселяють родичів окупантів, або просто мародерять.

Щодо Херсонщини – пропагандисти запустили сюжет із Нової Каховки, куди підставили кадри старої хроніки – там міст біля Каховської ГЕС іще цілий, зазначили в ЦПД.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev