Атака у Дніпрі по багатоповерхівці дозволяє усвідомити масштаби руйнацій Маріуполя, – Казанський

Теракт окупантів у Дніпрі, який відбувся 14 січня, змушує усвідомити масштаби звірств рашистів у Маріуполі. В місті щодня ставалися такі обвали в будинках переповнених людьми, а десятки людей гинули лиш в одному заваленому під'їзді.

Зруйновані росіянами багатоповерхівки у Дніпрі (ліворуч) та у Маріуполі (праворуч)

Відтак, за словами журналіста і політичного оглядача Дениса Казанського, згідно даних, які надають окупанти, в Маріуполі повністю знищили 620 багатоквартирних будинків, тобто це Дніпро помножене на 600.

Казанський зазначає, що це в 600 разів більше загиблих сімей, дітей, свійських тварин – у 600 разів більше горя та жаху.

"Втім, ні, у Маріуполі було набагато, набагато гірше.  Бо там усі ці завали ніхто не розбирав.  І шансів вижити не було ні в кого взагалі.  Пам'ятаєте відео з Дніпра, де в перші хвилини після влучення ракети люди кричать з-під руїн?  Так ось, у Дніпрі їх дістали.  А у Маріуполі такі люди повільно вмирали.  Не було низки швидких, не було рятувальників, бо їх також розбомбили", – наголошує Казанський. 

Медик "Госпітальєрів" Сергій Чорнобривець помагав розбирати завали у Маріуполі. Він ділиться архівним відео з Маріуполя і розповідає, що тоді з ним був лиш десяток чоловіків-сусідів і бригада екстреної допомоги. 

"Пам‘ятаю, як на мене дивилися ці чоловіки з відчуттям що я знаю, як правильно розбирати завали. Трагедія в Дніпрі, це дійсно дуже сумно, страшно. Мої співчуття родичам загиблих.

Під цей зруйнований будинок приїхало безліч рятівників, медиків, кінологів, щоб швидко знайти може ще живих людей під завалами. А тепер замисліться на хвилинку,  скільки зруйнованих будівель було в Маріуполі і скільком людям не змогли допомогти, бо їм не приїхали на допомогу", – пише Чорнобривець.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev