У районі Кремінної російські «мобіки» кип’ятять воду з калюж та бояться розстрілу п’яним комбатом, — InformNapalm

«Чмобіки» з росії не лише оперативно тікають, але й мруть у районі Кремінної.

У районі Кремінної російські «мобіки» кип’ятять воду з калюж та бояться розстрілу п’яним комбатом, — InformNapalm

HUMINT-джерела міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm передають дані щодо передових підрозділів 488-го мотострілецького полку 144-ої мотострілецької дивізії рф, які тримають лінію окупації в районі Кремінної Луганської області.

Так, лише за 11-12 жовтня передові позиції залишили 27 військовослужбовців, які склали зброю та відмовилися виконувати накази свого командування, після співбесід з пресингом — 22 з них заарештували й кинули під варту, а п’ятеро — повернулися на позиції, бо командуванню вдалося їх залякати.

«Висновок: російським військовим (мобілізованим або кадровим) раціональніше виходити на позиції українських сил, складати зброю і здаватися. Україна гарантує, що всі військовополонені, які добровільно склали зброю, будуть прикриватись на законодавчому рівні та проходити процедуру "прикриття" нібито їх "полонили в бою", щоб каральна система рф не могла їх засудити на 10 років позбавлення волі у разі повернення з полону, або погрожувати їх родинам», — йдеться у повідомленні InformNapalm.

Надалі 240 «чмобіків», якими оперативно поповнили перший батальйон на передовій, за паперами значиться в тилу — у Білгородській області на навчальному полігоні, тому бойові їм не нараховуються і у разі загибелі цих військовослужбовців, їх родичі, вірогідно, не отримають компенсації.

14 жовтня друга рота покинула свої позиції, мобілізовані скаржаться, що мінометні обстріли тривають постійно вже понад тиждень і не припиняються, тому вони були змушені рятуватись.

«Продовжуються проблеми з поставками їжі на передову, наразі "норма забезпечення" зведена до 1 банки "тушняка" на 2 доби. Три доби до підрозділів не могли підвезти воду, тому вони набирали та кип'ятили воду з калюж»,—  йдеться у матеріалах розслідувачів.

Солдати скаржаться, що офіцери від командира роти та вище на передньому краї не з'являються, водночас у тилу п'яний комбат не хоче нікого слухати та загрожує розстрілом у разі залишення позицій.

Віддчутні також проблеми зі зв'язком, рації здебільшого розряджені.

Також надходить інформація про 752-й мотострілецький полк зс рф, підрозділи якого тримають позиції між Ямполівкою та Кремінною: із 300 осіб в строю на передовій залишилося 75 (решта «200-ті», «300-ті», або втекли з позицій чи написали рапорти про відмову брати участь в бойових діях).

13 жовтня від вогню артилерії та мінометів загинуло 19 осіб.

«Назад відступити не можуть, тому що все заміновано, а з підрозділами на другій лінії немає зв'язку, бояться, що свої відкриють вогонь», — зазначається у повідомленні.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev