«У районі Сватового відбуваються трагічні події для російських окупантів»: оперативний огляд ситуації

У мережі регулярно з’являються новини з фронту: як від самих мешканців окупованих територій, так і від військових аналітиків. Новини зі Старобільського та Сватівського напрямків мають стабільно позитивний характер. 

«У районі Сватового відбуваються трагічні події для російських окупантів»: оперативний огляд ситуації / колаж з фото DeepState Map та Слово і Діло

«Як повідомляють місцеві мешканці, військових стало менше, аніж це було у вересні та жовтні. Тих, що базуються у місті, розселили по цивільних будинках. Деяким місця не вистачило, тому вони живуть у своїх УРАЛах біля кладовища на Чмирівці», — повідомляється у регіональному телеграм-каналі «Донбас Оперативний». 

Проте, за наявною інформацією, окупантів хоч і стало менше, але це не спричинило більшого порядку: вони продовжують тероризувати місцеве населення. Так, протягом останніх місяців збільшилася кількість викрадень автівок російськими солдатами у мирного населення. Як кажуть старобільчани, «до «міліції» звертатися марно».

Натомість на північно-західному напрямку від Сватового наразі відбуваються трагічні події для російсько-окупаційних військ. За інформацією від військового оглядача Олександра Коваленка, на захід від Нижньої Дуванки відзначається різке збільшення середньостатистичних щоденних втрат серед рашистів. 

«Подейкують, що це пов'язано з епідемією "ящуру" в рядах чмобів. Ну, не може ж це бути пов'язано з тим, що під Сватове кинули ненавчених і зовсім непідготовлених чмобів, які без поняття навіть як їм поводитися під обстрілом ствольної чи реактивної артилерії, або навіть банально мінометним нальотом», — іронізує експерт у своєму Телеграм-каналі. 

Втрати росіян у ряді підрозділів сягають 30% початкового складу.

Уже понад два місяці російське командування намагається стримати дії ЗСУ у локації Сватове — Кремінна атаками мобілізованої маси вояк, і це єдине, що їм спадає на думку як протидія контрнаступу. Тільки таким чином вони лише урізали свій потенціал, додає Коваленко. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev