Українська РСЗВ «Буревій» допомагає нищити ворога на фронті

За допомогою РСЗВ «Буревій» українські артилеристи мінусують окупантів, їхні склади з боєприпасами, командні пункти та техніку.

Фото АрміяІnform

Українські артилеристи працюють цілодобово за будь-яких умов. Кожна ракета, випущена з реактивної системи залпового вогню «Буревій», наближає нашу перемогу.

РСЗВ «Буревій» може використовувати реактивні 220-мм снаряди для РСЗВ «Ураган», а також нові, зі збільшеною з 35 до 65 км дальністю польоту, повідомляє «АрміяІnform».

Система розміщена на шасі T815-7T3RC1 8×8 виробництва компанії Tatra. Максимальна швидкість по шосе становить понад 100 км/год.

«Наші головні цілі − ворожа техніка. Також ми прикриваємо піхоту, коли йде контрнаступ, або коли зі сторони противника є прорив − швидко відпрацьовуємо по ворогу»,− говорить старший механік-водій.

Фото АрміяІnform Фото АрміяІnform

"Буревій" має свої принципові відмінності. 

В першу чергу, є можливість напряму отримувати цілевказівки для ведення вогню від розвідувально-ударних БПЛ. Обслузі РСЗВ не потрібно покидати кабіну машини для наведення на ціль. А головне - є опція застосування одразу двох типів снарядів, радянських з дальністю стрільби до 35 км і снарядів "Тайфун-2" від КБ "Південне" з дальністю стрільби до 65 км.

Втім, у "Буревія" є один вагомий недолік, який не дозволяє інтенсивно вести стрільбу для утилізації рашистів – на цих РСЗВ відсутня опція автоматичної перезарядки реактивних снарядів. На відміну від того ж M142 HIMARS, в якому перезарядка займає близько 5-10 хвилин.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev