Українців за кордоном просять поділитися своїми історіями воєнних злочинів рф

В Офісі Генерального прокурора ініціювали комунікаційну кампанію для свідків і потерпілих від російської агресії. Це допоможе притягнути до відповідальності злочинів рф. 

В Україні стартувала кампанія «Твоя історія – твій внесок у перемогу!». Вона має за мету спонукати українців, які стали свідками чи потерпілими від воєнних злочинів рф і наразі перебувають за кордоном – свідчити про це. 

Для того, щоб спільними зусиллями притягнути ворога до відповідальності, Генпрокурор Андрій Костін закликав українських громадян, які змушені були тимчасово виїхати за кордон, надавати свідчення воєнних злочинів. 

«Ми всі єдині в прагненні притягнути росію до відповідальності за вчинені міжнародні злочини та змусити агресора заплатити. Якщо ви стали свідками воєнних злочинів, вчинених російськими військовими, повідомте про це органам правопорядку країни, де ви зараз перебуваєте», – сказав Костін. 

Інформацію та необхідні контакти у країнах-партнерах можна знайти на сайті war.gp.gov.ua.

"Я звертаюся до українців, які вимушено виїхали закордон. Я знаю, що вам непросто бути далеко від Батьківщини. А надто важко тим, хто став жертвою воєнних злочинів росіян. Зґвалтування, катування, примусова депортація, грабіж, руйнування помешкань. Ми можемо та маємо покарати кожного за скоєне зло. Але зробити це можна лише спільними зусиллями. Тому я прошу вас, якщо ви стали жертвами злочинів росіян – не мовчіть. Повідомте правоохоронцям про те, що з вами сталося. Ваша інформація допоможе встановити справедливість та притягнути злочинців до відповідальності", – додає Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev