Уродженець росії, який зливав окупантам дані про ЗСУ в Краматорську та Слов’янську: історія злочину одного зрадника держави

У розпал війни вирішив зрадити Україну та допомогти ворогу. Добровільно передавав росіянами важливі дані щодо дислокації ЗСУ на Донеччині. 

Уродженець росії, який зливав окупантам дані про ЗСУ в Краматорську та Слов’янську: історія злочину одного зрадника держави

Справу зрадника України, який передавав ворогу інформацію про українських військових на Донеччині, наразі розглядає суд Дніпропетровщини, передає «Вчасно».

Підозрюваний у державній зраді є уродженцем Рязанської області росії, громадянин України, який не працює та не одружений.

У середині березня 2022 року в умовах повномасштабного вторгнення росії чоловік добровільно погодився надавати інформацію щодо розташування та переміщення воїнів та техніки Збройних сил України представнику незаконних збройних формувань на тимчасово окупованій території Донецької області.

Спілкування вели у забороненій соціальній мережі «Одноклассники». Домовилися про передачу за допомогою пошти mail.ru самостійно зібраної інформації про дислокацію підрозділів та маршрутів руху ЗСУ у містах Краматорськ та Слов’янськ.

До цього підозрюваний не був знайомий із окупантом, якому передавав інформацію. Тобто рішення про зраду держави чоловік ухвалив для себе вже у розпал російського вторгнення.

Приблизно до кінця березня підозрюваний надсилав окупанту інформацію про розташування українських військовослужбовців. У своїх повідомленнях надав таку інформацію:

  • переміщення колони техніки трасою до Краматорська. Інформацію передавав шляхом нанесення міток маршруту на скріншот карт Google Maps;
  • переміщення техніки з Дніпра до Краматорська та з Краматорська до Костянтинівки;
  • перебування блокпостів між містами області.

Затримали чоловіка у квітні. Йому повідомлено про підозру у державній зраді, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev