Верещук анонсувала обов'язкову евакуацію з Донеччини: що відомо

Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що держава запроваджує обов'язкову евакуацію населення з неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону.

Верещук анонсувала обов'язкову евакуацію з Донеччини/фото з відкритих джерел

Перед початком наступного опалювального сезону держава запровадить обов'язкову евакуацію населення з неокупованих районів Донецької області.  

Про це під час національного телемарафону заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

29 липня, для досягнення цієї мети, Кабінет міністрів створив Штаб з евакуації мешканців Донеччини.

"В Донецькій області абсолютно відсутнє газопостачання, всі газогони, які можна було відремонтувати, вони відремонтували, але, на жаль, ворог знов і знов знищує все, що могло б взимку обігріти людей. Немає належного електропостачання. Одним словом – тепла в Донецькій області в зимовий період не буде. 33-я стаття Кодексу про цивільний захист населення говорить саме про таку форму евакуації, як обов'язкова. Я вважаю, що це обов'язок кожного дорослого члена родини. У Донецькій області 52 тисячі дітей, їх треба евакуювати, не можна наражати їх на смертельну небезпеку в зимовий період без тепла, світла, без можливості обігріти", - сказала вона.

За її словами, з Донеччини доведеться евакуювати як мінімум 200-220 тисяч місцевих мешканців.

Також Верещук зазначила, що у мешканців Донеччини буде можливість відмовитись від евакуації письмово.

"Якщо людина відмовляється, вона повинна буде підписати, що вона розуміє та усвідомлює всі наслідки й несе персональну відповідальність за своє життя. Ми демократична країна, ми не можемо когось змушувати силоміць, але така форма буде обов'язковою і з підписом такої людини", - зазначила віце-прем'єр.

Наступною для евакуації може стати Запорізька область, 65% якої не має газопостачання.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev