ВІДЕО 18+. У Бахмуті під час обстрілу отримали поранення волонтери-медики з Норвегії, є загиблі серед місцевих жителів

Окупанти продовжують щоденно знищувати Бахмут. Під час однієї з атак поранень зазнали двоє волонтерів з Норвегії. Кілька людей, які були з норвежцями, загинули.

У Бахмуті потрапили під обстріл та дістали поранень двоє норвезьких волонтерів-медиків. Декілька інших людей, що були з ними, загинули

В четвер, 2 лютого, у Бахмуті потрапили під обстріл та дістали поранень двоє норвезьких волонтерів-медиків Сандер Сьорсвен Трелвік і Сімон Йонсен.

Сандер Сьорсвен Трелвік/фото VG

Сімон Йонсен/фото VG

Як пише видання VG, про інцидент розповіли їхні родичі та сам Йонсен.

Волонтери-медики їхали евакуювати постраждалих у Бахмуті. Сандер прибув до України в понеділок, в четвер він виїхав на першу місію в поїздці.

За словами волонтера, він із колегою уранці отримали завдання евакуювати кількох людей, що постраждали від обстрілів. Коли вони приїхали на зазначене місце, російські війська відкрили вогонь.

«Вони двічі бомбили по одному й тому ж місцю. Потім почали (обстріл) району, коли побачили, що ми вижили», — розповів волонтер.

Він наголосив, що декілька інших людей, що були з ним і Трелвіком, загинули.

Мати Сандера Сьорсвена Трелвіка розповіла, що він отримав опіки 30−40% тіла. Крім того, волонтер дістав осколкових поранень, але внутрішні органи залишились неушкодженими.

«Зараз його везуть у лікарню Дніпра на операцію. Він отримав опіки та уламкове поранення. Внутрішні органи у нього не пошкоджені», — розказала мати Сандера Трелвіка.

Також до шпиталю у Дніпрі на лікування відправили і Йонсена.

За її словами мати Сандера, влада Норвегії готує евакуацію поранених громадян через Польщу на батьківщину.

У міністерстві закордонних справ Норвегії заявили в коментарі VG, що їм відомо про інцидент. Однак від подробиць в установі відмовились.

Волонтер отримав поранення під час обстрілу окупантами Бахмута/фото VG


Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev