ВІДЕО. Перевірки переселенців розпочато: який механізм та через кілька днів припиняють виплати

В Україні почали перевіряти внутрішньо переміщених осіб. Хто повернувся додому - вже не є переселенцем, тому їх будуть позбавляти виплат, передбачені для ВПО, як і ще через декілька факторів.

Перевірки переселенців розпочато: який механізм та через кілька днів припиняють виплати/ілюстративне фото фото

На даний момент відомо, що багато хто не знімається з реєстрації після повернення, тому перевіряють по списках. Але держава може запропонувати такій людині інші програми грошової підтримки.

Про це розповіла міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович в етері "Суспільного" та підтвердила, що подібні перевірки вже почалися.

"Якщо людина повернулася, вона була внутрішньо переміщеною і в неї не має роботи, в неї є інші якісь проблеми, які вона не може вирішити та потребує додаткової підтримки, то в нас є програми: малозабезпечених, багатодітних, та ж субсидія. Ми будемо допомагати їй, просто вже вирішується її конкретна проблема, яка в ній виникає в часі її постійного проживання чи в місті її постійного проживання", - зазначила вона.

Міністерка також розповіла про дії відомства та наслідки для тих, кого не знайшли за місцем реєстрації, коли подавали заяву на отримання допомоги для переселенців.

"Приходять, залишають повідомлення, зв'язуються обов'язково по телефону, шукають контакти цієї людини. Якщо навіть її немає у тому місці, то ми ж розуміємо, що різне може бути. Є 10 днів на те, щоб людина... Їй залишають повідомлення обов'язково і телефон, письмове, паперове повідомлення, і в поштовій скриньці, що "Будь ласка, з'явиться в управління соцзахисту, підтвердіть, що ви є, що вас просто у цей момент не було", - сказала Жолнович.

За її словами, якщо людина звертається впродовж цього часу, то відзначається, що вона є, тоді нічого не змінюється. Але якщо громадянин не дає про себе знати впродовж відповідних 10 днів, то виплати призупиняються.

"Але у випадку, якщо вона їздила кудись відпочивати чи була у відрядженні, повертається пізніше, то вона подає заяву і виплати будуть поновлені", - наголосила міністерка соціальної політики України.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev