ВІДЕО. Робили операції в окопах та допомагали пацієнтам у підвалах: як медики Луганщини рятували життя людей

З квітня цього року на Луганщині не залишилося жодної лікарні, яка б уціліла після обстрілів окупанта. Попри постійні обстріли, запеклі бої та тимчасову окупацію лікарі продовжували рятувати життя під кулями, робили операції в окопах та допомагали пацієнтам у підвалах.

Скрін відео "Потяг до перемоги"

Станом на 15 квітня в Луганській області вже не було жодної лікарні, яка б не зазнала обстрілів. Попри це Михайло, дитячий анестезіолог із Лисичанська, і хірург Максим робили операції в окопах та допомагали пацієнтам у підвалах.

«24 лютого ми не просто зрозуміли, що щось змінилося. Ми це почули», — згадують лікарі. За кілька днів додалися касетні снаряди та артилерія, а лікарні були обстріляні. Відтоді дістатися на роботу стало героїзмом.

У них не було світла, лише генератори. Лікарі проводили штучну вентиляцію легень та іншу спеціалізовану допомогу, яку, крім Михайла з колегами, надавати було нікому.

Хірург Максим уже 5 років рятує життя у найпекельніших точках на сході країни. Лікар каже, що знає поведінку росіян на полі бою і ще з осені був готовий до повномасштабної війни.

Луганська обласна дитяча клінічна лікарня у Лисичанську працювала до останньої дитини — Михайло під «Градами» евакуювався з нею до Дніпра. Сьогодні Максим продовжує діставати з пекла бійців на передовій.

“Я вже давно працюю у професії і розумію ціну життю, смерті. У лікувальному закладі, де ми працювали,  там сирен не було, просто йшли обстріли. Хірурги, медсестри, санітарки під обстрілами виїжджали на роботу”, – ділиться Михайло.

Агенція Gres Todorchuk та Укрзалізниця створили проєкт «Потяг до перемоги» в рамках кампанії підтримки українців на тимчасово окупованих територіях. У межах проєкту розробили мапу, де можна натиснути на одну із 7 областей, яка була чи досі перебуває під окупацією, щоб прочитати історію героя та подвигу.

Переходьте за посиланням та читайте історії незламних українців, які вистояли попри окупацію.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev