ВІДЕО. Від туристичної мекки до руїн: яким стало село Студенок після російської окупації

Село Студенок знаходиться у декількох кілометрах від Святогірська. Навесні українські військові були змушені покинути населений пункт. Звільнили його від окупанта у вересні.

Яким стало село Студенок після російської окупації

Після трьохмісячного царювання рашистів в селі вціліло мало що: розбита амбулаторія, зруйновані приватні будинки, в яких загарбники квартирувались, та майже вщент потрощена школа. В освітньому закладі окупанти зробили свій штаб.  

Роботи в селі немає. Протягом окупації тутешні були логістично відрізані від цивілізації: підірванй під час боїв за Ізюм міст був єдиною дорогою забезпечення. Наразі місцеві отримують гуманітарну допомогу: її роздають поблизу сільради.

Купити продукти на ринку наразі неможливо, бо його знищено окупантами. Околиці села завалені «нагадуваннями» про росіян: лахміття, рештки сухпаїв, сміття, розбиті «віджаті» автівки.

Раніше Студенок уважався туристичною меккою: тут знаходиться джерело артезіанської води завглибшки понад півкілометра. Сосновий бір поруч цікавив поціновувачів тихого полювання —  ліс славиться різноманіттям грибів.

Більше — у відео інформаційного агентства «Вчасно»: 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev