Військові можуть отримати безоплатне протезування від держави: як подати документи

Захисники, які отримали поранення під час бойових дій, мають право отримати від держави протези, обслуговування та, за потреби, їх ремонт.

Військові можуть отримати безоплатне протезування від держави/ Ілюстратвине фото

Українці військові, які отримали важкі поранення на війні та зазнали обмеження життєдіяльності, мають право тримати протези від держави. Для цього військові не мають чекати встановлення інвалідності, повідомляє Міністерство соціальної політики.

Які документи потрібні?

— Паспорт громадянина України або посвідка на постійне чи тимчасове проживання, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або тимчасове посвідчення громадянина України та ідентифікаційний код.

— Довідка про обставини травми від командира військової частини.
— Висновок військово-лікарської комісії (ВЛК).
— Посвідчення УБД (за наявності).
Як подати документи для безоплатного протезування?

Для цього можна у лікарні звернутися до соціального працівника, який є у медзакладі, або попросити лікаря запросити спеціаліста Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю.
Можна звернутися до найближчого ЦНАПу чи місцевого органу соцзахисту населення або подати онлайн в електронному кабінеті особи з інвалідністю.
Після подання документів (незалежно від способу) до вашого електронного кабінету особи з інвалідністю надійде направлення на протезування.

Детальнішу інформацію можна переглянути тут.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev