Вкрадений Новий рік: окупанти оздобили Сєвєродонецьк награбованими прикрасами

На окупованих територіях триває імітація святкових заходів. Загарбники, традиційно використовуючи награбоване, оздоблюють розбиті міста гірляндами та встановлюють новорічні ялинки, замовчуючи походження прикрас. 

Вкрадений Новий рік: окупанти оздобили Сєвєродонецьк награбованими прикрасами

До «звільнення» у Сєвєродонецьку на новорічні свята облаштовувалось декілька локацій для народних гулянь. Палац культури «Хімік» та будівля міської ради оздоблювалися яскравою ілюмінацією, дерева прикрашались гірляндами.

Вбиралась у миготливе вбрання і Центральна Площа міста, зокрема територія навколо нині зруйнованого авіаударом росіян «Імпульсу». Встановлювалось декілька ялинок: напроти обласної адміністрації та на Площі Миру. Поза цього безліч приватних підприємців робили святкові інсталяції на своїх територіях.   

Сєвєродонецьк у 2021 році Сєвєродонецьк у 2021 році

Щороку на оновлення святкового оздоблення виділялось чимало коштів з міського бюджету. У 2021 році, за даними порталу Prozorro, на організацію різдвяних та новорічних гулянь витратили понад 687 тисяч гривень.  

Цьогоріч окупаційні гауляйтери Сєвєродонецька, не витративши ані рубля, винесли на площу перед міським палацом культури все оздоблення, яке попередні роки куплялось за кошти місцевих платників податків. Урочисті фотокартинки псують забиті плитами OSB вікна МПК, які окупанти не спромоглись замінити на склопакети за пів року «правління».   

На Центральній площі ялинки не з’явилось, ймовірно, через невідповідний до риторики покращення фон — вигорілу будівлю колись надпотужного підприємства «Імпульс». Не з’явилось ялинки й на Площі Миру.  

«Для детей была проведена небольшая развлекательная программа, они пели, танцевали и водили хороводы вместе с Дедом Морозом и Снегурочкой. А в завершение всего в рамках акции "Согревай Добром" детям были вручены сладкие подарки, которые сделали день ещё более праздничным и радостным», — відрапортували «організатори» свята.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev