"Я хочу вижити": у Маріуполі мешканці зігріваються, обкладаючись пляшками з гарячою водою

Маріупольці втратили надію на нормальне життя. Електроенергії в місті досі немає, а там де є, починаються перебої, або й загоряння через навантаження в мережі. Опалювальний сезон і підготовка до нього провалилися. 

"Я хочу вижити": у Маріуполі мешканці зігріваються, обкладаючись пляшками з гарячою водою

У окремих людей є вода та електрика з перебоями. У соцмережах люди діляться, що аби зігрітися, маріупольці набирають воду з бойлера у пластикові пляшки та сплять, обкладаючись ними. 

Зокрема, раніше, аби виправдати себе перед мешканцями, окупанти видали електрообігрівачі. Проте, використати їх люди не можуть, бо не мають електроенергії, а там, де вона є, починаються загоряння через навантаження. 

У Маріупольській міській раді повідомляють, що лише з початку осені в місті сталося 75 пожеж. Причина – криза в електромережі, яку окупанти самі ж розстріляли під час блокади.

Окрім того, колаборанти навіть зняти сюжет, в якому розповіли, що не можна вмикати обігрівачі разом з іншими електроприладами. Більшості маріупольців сюжет не знадобиться, адже у них навіть немає електроенергії, аби увімкнути телевізор.

"Я хочу вижити" – такий напис з'явився на одній із вулиць Маріуполя. Люди впадають у відчай. Так і виглядає життя, коли в нього приходить "русский мир".

У Маріупольській міськраді показали світлини міста, зруйнованого росією. На знімках видно спалені багатоповерхівки, які непридатні для життя. Багатьом людям більше нема де жити.

"Тепер осіннє місто виглядає зовсім інакше, зі шрамами від російських обстрілів... Російські окупанти перетворили його на гетто. Досі, коли бачимо ці фотографії, стає важко і на очах з'являються сльози", - написали в мерії.

Зазначається, що після перемоги України місто обов'язково відбудують.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev