Як прописати новонароджену дитину, якщо її батьки зареєстровані на тимчасово окупованій території  – інструкція від Мінреінтеграції

Зареєструвати малюка можна за адресою лише батька чи лише матері, якщо один із них прописаний на підконтрольній території. Ще одним варіантом є "Дія". 

Як прописати новонароджену дитину, якщо її батьки зареєстровані на тимчасово окупованій території  – інструкція від Мінреінтеграції/фото з відкритих джерел

Після народження дитини, згідно з Законом батьки мусять прописати дитину протягом 3 місяців з дня народження дитини у певній квартирі/будинку. 

Відтак, якщо ви зареєстровані на тимчасово окупованій території і вам потрібно десь прописати дитину, слідкуйте за інструкцією. 

До 10 років місцем проживання дитини є місце, де зареєстровані її батьки, усиновлювачі чи опікуни. Відтак, прописати її можна лише за адресою батька або матері, якщо один із них зареєстрований на тимчасово окупованій території, а інший – на підконтрольній Україні. Для виконання такої процедури не потрібна згода власника чи інших осіб, які проживають у такому житлі. 

Попри те, якщо обоє батьків зареєстровані на тимчасово окупованій території, прописати новонароджену дитину разом із ними не вдасться. Напротивагу цьому, є змога задекларувати своє нове місце проживання без зняття з реєстрації попереднього. І вже після цього прописати дитину. 

  Зробити це можна в "Дії" в електронному вигляді. Однак інформація про це мусить бути розміщена у Реєстрі нерухомості, а майно не має перебувати в іпотеці або довірчій власності.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev