Як українцям виїхати з окупації до України транзитом через Грузію, Азербайджан і Казахстан, – пояснює Мінреінтеграції

Якщо ви хочете повернутися в Україну чи виїхати в іншу країну, але у вас відсутні необхідні документи, потрібно звернутися до посольств України для їх оформлення.

Як українцям виїхати з окупації до України /Фото: SerhiiHudak

Виїзд до Грузії

Українці, які перебувають з тимчасово окупованих росією територій мають змогу потрапити до Грузії навіть з документами, які опосередковано засвідчують громадянство України: закордонний паспорт (навіть прострочений), свідоцтво про народження. Термін перебування залежно від наявного документа – від 6 місяців до одного року.

По приїзді в Грузію варто звернутися до Агентства обслуговування тимчасово переміщених осіб. Там надають житло на термін до 10 днів, а також видають гроші (300 ларі на родину).

Наземним транспортом із Грузії можна через Туреччину дістатися до Болгарії або Греції. По допомогу можна звертатися на гарячу лінію посольства України в Грузії 

+995 5920 822 88 або електронну скриньку [email protected]

Виїзд до Азербайджану

Для того, аби потрапити до Азербайджану, потрібен дійсний закордонний паспорт, а також сертифікат про вакцинацію від COVID-19. Термін перебування в країні не має перевищувати 90 днів.

Виїзд наземним транспортом з Азербайджану станом на 27 вересня не можливий.

За будь-якими питаннями можна звертатися до посольства за телефоном

 +994 50 255 7518 або поштою [email protected]

Виїзд у Казахстан

Вʼїхати в Казахстан українці з тимчасово окупованих територій можуть за наявності дійсного закордонного паспорта. Також можна оформити документи на біженство: потрібно мати два фото 3,5 на 4,5 сантиметри й переклад наявних документів.

Термін перебування в країні – 90 днів.

Виїхати з Казахстану можна як повітряним, так і наземним шляхом (наприклад, до Узбекистану чи Киргизстану). Деталі можна дізнатися за телефоном українського посольства в Казахстані за номером

 +7 7057 556 610 або написати на пошту [email protected]

Якщо документи, потрібні для вʼїзду в Україну, відсутні – зверніться до посольства України в цих країнах для того, щоб їх оформити.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev