Як зміниться ситуація на фронті, якщо рф вдасться захопити Бахмут: думка експерта

Бахмут припинив бути стратегічно важливим для окупантів після розгрому так званого "ізюмського угруповання" ворога, вважає експерт.

Що зміниться, якщо рф вдасться захопити Бахмут

Навіть якщо теоретично припустити, що окупантам все ж вдасться захопити Бахмут, вони не зазнають успіху в подальшому просуванні до Слов’янська та Краматорська, хоча сподіваються на це. Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі національного телемарафону.

Бахмут мав стратегічне значення, коли угруповання рф становило загрозу для Слов’янська та Краматорська не тільки зі сходу, але і з півночі – з боку Ізюма, який вдалося деокупувати. Тоді Бахмуту загрожувало оточення, як у Маріуполі.

«За російськими оцінками, саме прорив у районі Бахмута дав би змогу противнику вийти, як вони думають, на оперативний простір у напрямку Слов’янська та Костянтинівки — теж досить важливі локації Донецької області. І тому, ніби з огляду на постулати російської військової науки, Бахмут вони розглядають як таку дуже важливу точку докладання зусиль. Але постулати російського оперативного мистецтва і наші правила ведення боротьби дещо відрізняються, і противник не отримає загалом такого успіху, якого він очікує, навіть якщо він візьме Бахмут», – зазначив військовий експерт.

За його словами, захопивши місто, росіяни просто зіткнуться з наступними вузлами української оборони, які створювалися не один рік на цьому напрямку. Грабський наголосив, що Бахмут не є ключовою точкою для переламу на фронті на користь рф.

Експерт пояснив, що для України Бахмут залишається важливим вузлом оборони з точки зору виснаження сил противника та зупинення його просування на інших напрямках.

«Поки бої продовжуються, поки українська армія вважає за необхідне утримувати цей пункт, ми продовжуватимемо оборону цього напрямку», — підсумував він.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev