«Є небезпека по трьох напрямках на Донбаському плацдармі»: прогноз військового експерта

Військово-політичний експерт Олександр Коваленко розповів, що росіяни витрачають максимум зусиль, щоб не тільки прискорити захоплення Сєвєродонецька, а й продовжують спроби просуватися до Бахмута.

Фото: Угруповання Об'єднаних сил

Військово-політичний оглядач «Інформаційного спротиву» Олександр Коваленко в етері Еспресо зауважив, що окупанти всіляко намагаються просунутися вперед, не шкодуючи нічиїх життів.

«Нині існує небезпека по трьох напрямках на Донбаському плацдармі. Насамперед окупанти намагаються не тільки прискорити захоплення Сєверодонецька та просуватися до Лисичанська, а й роблять спроби просуватися у напрямку Бахмута. Для них це також важливий напрямок, де сконцентрована велика кількість їхніх сил та засобів. Але на сьогодні найбільша кількість батальйонно-тактичних груп зосереджена саме у районі Ізюму. Звідти вони намагатимуться просуватися до Слов'янська, а також у напрямку Барвінкове», — зауважив Олександр Коваленко.

Ізюм має лише умовне тактичне та стратегічне значення, тому що майже два місяці противник утримує цей плацдарм. Але реалізувати його тактичне та стратегічне значення окупанти не можуть, просуваються доволі повільно. Військовий оглядач зауважив, що перші військові дії ЗСУ в напрямку Ізюма були доволі неочікуваним для рашистів, а резервів для утримання території вони не мають. Тому на сьогодні екстрено мінують її, аби хоч якось контролювати напрям.

До речі, активність противника можна помітити на північно-східному напрямку від Харкова, де, як відомо, під Старим Салтовом вони були зупинені та заблоковано їх просування.

Активність у тому напрямку окупанти почали, оскільки просування ЗСУ саме на Харківщині у бік Вовчанську може поставити під загрозу логістичне постачання до Ізюма ворожої техніки, боєприпасів та всього іншого. Бо Вовчанськ є елементом логістичної артерії, яка йде до Куп'янська, а потім і до Ізюма, тому російська війська там і активізувалися.

«Але ресурсів у ворога немає, щоб повернути під свій контроль Старий Салтів. Тому окупанти займаються хаотичним мінуванням цієї території, щоб загальмувати контрнаступ ЗСУ», — розповів військовий експерт.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev