«Є підстави для оптимізму»: ЗСУ просуваються до Кремінної

Командування російських військ втекло з Кремінної до Рубіжного.

Фото: Радіо Свобода / Роман Губа

В ефірі національного марафону речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий розповів про події, що розвиваються на Луганському напрямку. Зокрема, в районі Кремінної.

«Там відбувається певна інерція перемоги, коли люди чекали подальшого руху і цей рух відбувався — розумно, продумано, грамотно. Постійно наші підрозділи рухалися і робили щось, щоб продовжувати цей рух. Але й враховували, що ворог там доволі потужно системно укріпився. Така робота триває і зараз. На цьому напрямку є підстави для оптимізму. Крок за кроком відбувається необхідна діяльність, яка наближає щодня звільнення певних метрів-кілометрів нашої землі. Там працюють дуже професійні наші підрозділи, у тому числі, певно, одні з найкращих сьогодні в світі, десантно-штурмові війська, — підкреслив Череватий.

Крім того, інформацію про те, що Збройні сили України вже недалеко від окупованої російськими загарбниками Кремінної підтверджує голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Але, за його словами, повідомлення про те, що Сили оборони вже звільнили місто, або хоча б зайшли на його околиці — не відповідає дійсності.  

«Бойові дії йдуть поблизу міста. І можу сказати, що військове командування певної ланки, яке знаходиться в Кремінній, тепер переміщене в Рубіжне», — повідомив Гайдай. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev