Її дістали з п`ятиметрової вирви від російської ракети: лікарі врятували мешканці Бахмута життя, а нині виборюють змогу ходити

Ледь живу Оксану засипало землею від вибуху, що спричинила російська ракета.

Фото Роман Кайман

Це сталося у Бахмуті в липні. Лікарі врятували жінці життя, а нині виборюють для неї змогу ходити.

Того дня 40-річна Оксана з чоловіком поверталися від подруги. Останнє, що пам’ятає: дзвін у вухах, різкий біль в руці та важкість землі, котра, як тоді здавалося, заживо її ховає. З останніх сил жінка покликала чоловіка. Його відкинуло вибуховою хвилею, та він її почув.

Далі – лікарня Дніпра. Туди Оксана потрапила з уламковими пораненнями правої легені, печінки, обширними ранами лівого плеча, відкритими переломами обох ніг та правої руки. Одинадцять днів жінка провела в реанімації.

Коли її стан дещо вдалося стабілізувати, евакуаційний потяг доправив Оксану до Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.

Тут у відділенні травматології та ортопедії Центру травми жінці доліковують рани живота, рук та ніг. Наразі триває боротьба за її розтрощену кінцівку. Лікарі щосили намагаються врятувати ліву ногу від ампутації. Також з жінкою працює команда реабілітологів та психотерапевтів.

Джерело: Перше медоб’єднання Львова

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev